Saturday, May 1, 2010

Kultuuriministeeriumi vastus EML-i teabenõudele riigieelarveliste rahade eraldamise küsimuses

18. märtsil 2010. aastal esitas EML lepinguline esindaja (Advokaadibüroo Aivar Pilv) kultuuriministrile teabenõude „TEABENÕUE ja SELGITUSTAOTLUS riigieelarvest Kultuuriministeeriumile spordi toetuseks eraldatud vahendite jaotamist puudutavas”. Teabenõude tekst.
Teabenõue registreeriti KM-i dokumendiregistris 19. märtsil ning sellele vastamise tähtajaks on märgitud samas 26. märts 2010.
1. aprilliks jõudis lõpuks ka esmane vastus kohale, mis 26. märtsil oli saadetud kogemata?! valele aadressile. Ja teabenõude vastus oli:
Advokaadibüroo Aivar Pilv


Vastus teabenõudele
Käesolevaga esitab Kultuuriministeerium Teile teabenõudele vastamise korras Kultuuriministeeriumi 2010.a. eelarve ministri käskkirja lisa, spordi jaotused (kultuuriministri 29.12.2009 käskkiri nr 436, Lisa nr 6).
Vastavalt 26.03.2010 telefonivestluses Tõnu Seili ja Merilin Valdmaa poolt kokkulepitule täpsustab ja selgitab Kultuuriministeerium käesolevale kirjale lisatud kultuuriministri 29.12.2009 käskkirja nr 436 Lisas 6 (sport) toodud summade kujunemisprintsiipe koos vastustega Teie 18.03.2010 kirjas toodud küsimustele.
--
Lugupidamisega,
Tõnu Seil
Kultuuriministeerium
Asekantsler

Läks nädala jagu aega edasi ning 6. aprillil saatis T. Seil järgmise selgituse:

From: Tõnu Seil [mailto:Tonu.Seil@kul.ee]
Sent: Tuesday, April 06, 2010 2:39 PM
To:
Subject: RE: Vastus teabenõudele

tere
Kõigepealt vabandan, et saatsime alguses esimese teabenõude valel e-posti aadressil (...@apilv.ee asemel ...@pilv.ee) ja see tuli tagasi. Tänaseks on see Teieni jõudnud.
Kultuuriministeerium vastab Teie poolt esitatud küsimustele märgukirjale ja selgitustaotlusele vastamise seaduse alusel 30 päeva jooksul alates kirja saamisest. tegelikkuses teeme seda kindlasti kiiremini ja üritame nädala jooksul saada vajalikud vastused kokku ehk siis järgmiseks nädalaks prognoosin.
Peame kahjuks samadel teemadel ja samaaegselt vastama erinevatele malega seonduvatele küsimustele, mille Eesti Maleliit on saatnud Kultuuriministeeriumile, kogu Eesti meediale, Riigikogule, peaministrile, riigikontrolörile jne. Palun võimalusel oma kliendile märku anda, et meedias Kultuuriministeeriumi süüdistamine selle sama teema kiirendatud korras mitte vastamise osas ei ole väga kohane. Kultuuriministeerium vastab nendes küsimustes otse advokaadibüroole ja teeb seda seaduses ettenähtud korras.

Lugupidamisega,
Tõnu Seil
Kultuuriministeerium
Asekantsler

23. aprillil saabus lõpuks ka vastus selgitustaotlusele ja see oli alljärgnev. Selgitustaotluse vastus.
Kas see info annab mingigi vastuse meie poolt esitatud teabenõudele, otsustage ise?!

11 comments:

  1. Loll nagu ma olen, aga vaadates liikmete, noorte, treenerite, ja eriti noorte tiitlivõistluste tulemusi ... siis Seili põhjendused ei avalda muljet. Kas siis EML on milleski süüdi või ei ole, konkreetset vastus palun. Mingi häma käib ainult.

    Lisaks, ei kavatse see loll enam edaspidi teatud sponsorile tasuta tööd teha. Palun ikka valida oma sõnu. Suure tõenäosusega võite mind arvata ebaõnnestunud projektide nimistusse. Jõuab äkki kohale, et ma ei ole ära ostetav.

    ReplyDelete
  2. Tõnu Seili intervjuus väidetakse, et EML-i aruandluses kultuuriministeeriumile on esinenud olulisi puudusi. Tartu Ülikooli Maleklubi küsimus:

    Kuidas saab EML liige tutvuda kultuuriministeeriumile esitatud aruannetega?

    Lugupidamisega,

    Kristjan Sander,
    Tartu Ülikooli Maleklubi juhatuse liige

    ReplyDelete
  3. Sama postitus oli ka eelmise teema juures ning ei hakka siin ennast kordama.

    Küsimus ka Tartu Ülikooli MK juhatuse liikmele.
    Saatsin 20.04.2010 EML liikmesklubidele meili ning palusin 30.04.2010 saata klubi liikmete nimekiri. Samasuguse palve olen saatnud klubidele igal aastal. Miks Tartu Ülikooli MK ei ole ühelgi aastal EML-le esitanud oma klubi liikmete nimekirja?

    Edu soovides,
    H.Olde

    ReplyDelete
  4. Hendriku poolt hea küsimus. Mulle pakuks palju rohkem sümpaatiat eraisiku Kristjani seisukohad, kui mingi fiktiivse klubi juhi seisukohad.

    ReplyDelete
  5. Hendrik, vasta küsimusele, ära vii juttu teemast kõrvale. Kuidas saab EML liige tutvuda kultuuriministeeriumile esitatud aruannetega?

    Marek, nüüd võiks sul küll häbi olla.

    ReplyDelete
  6. mulle tundub, et siin peaks Marek kohtunikuna sekkuma ja seisu kolmekordse korduse tõttu viigi välja kuulutama.

    ReplyDelete
  7. Miks Marek peaks häbenema?!
    Eesti reitingutabelis esindab Tartu Ülikooli Maleklubi üks inimene. Ainus märk klubi tegevusest on Ülikooli meistrivõistlused, kus ka osalemas valdavalt teiste klubide esindajad. Võiks ju otsa lahti teha ja näidata, et küsimustele saab vastata.

    ReplyDelete
  8. Ma saatsin ka väga ebaviisaka kirja Kristjanile. Tõesti, palun, kui te soovite minu häbitunnet, siis palun ka argumentidega välja tulla. Nagu Peep mainis, ei ole TÜMK just eriti heas nimekirjas viimaste aastate statistika osas. Palun jääda reaalsuse piiridesse v võite oma juurat ajada ilma minuta.

    ReplyDelete
  9. Peep ja Marek, te teate mõlemad väga hästi, et TÜ MK-s toimuvad igal nädalal maleüritused. Ma olen ise teie mõlemaga sel teemal mitu korda rääkinud, teid osalema kutsunud ja Marek on ka meie postiloendi liige.

    Marek, selle pärast sa peakski häbenema, et Sa valetad avalikult ja saadad ebaviisakaid kirju.

    Aga kõik see ei puutu tegelikult üldse teemasse. Tartu Ülikooli Maleklubi on EML täieõiguslik liige ning põhikirja järgi õigustatud esitama EML juhtimise kohta küsimusi. Jätkuvalt ootab vastamist kolm küsimust:

    1. Millistele klubidele, mis ulatuses ja mis põhjusel on EML hetkel võlgu 2009. a. noortespordi toetust, mille lepingujärgne maksetähtaeg oli 31.12.2009?

    2. Kas EML juhatuse esimees Hendrik Olde töötab või on viimase aasta jooksul töötanud Tõnu Truusi Malekoolkonna maleklubis ja kui jah, siis millises ametis?

    3. Kuidas saab EML liige tutvuda kultuuriministeeriumile esitatud aruannetega?

    Esimese kahe küsimuse esitamisest saab täna 3 kuud.

    ReplyDelete
  10. Kristjan, vaata palun enne peeglisse. Jutt käib paari viimase aasta tegevusest ja mitte lihtsalt kuskil linnanurgas koos käimisest. On positiivne, et olete viimase aasta jooksul pisut aktiviseerunud ja palun tundkegi sellest rõõmu.

    ReplyDelete
  11. Koos käimine ja malega tegelemine ongi maleklubi tegevus.

    Minu teada ei ole Sa, Marek, Maleliidu juhatuse liige. Minu küsimused olid adresseeritud juhatuse esimehele. Ma oleksin tänulik, kui Sa hoiduksid edaspidi sekkumast Maleliidu juhatuse ja liikmete suhtlusse käesoleva ametliku kanali kaudu.

    ReplyDelete